Dobbeltkonsert: Geir Fagermoen’s “Songs from Laurel Canyon” + Thomas & Elin Band

Om arrangementet

Vi kjører inn amfiet og setter ut småbord og stoler!

Har du lyst å bli bedre kjent med kreative sjeler i Aurskog Høland?  Konseptet «Lokale på lokalet» er tenkt som et møtepunkt mellom publikum og lokale kunstnere og musikere. Du får møte flere ulike deltakere samme kveld og kanskje vil det etter hvert også dukke opp spennende samarbeidsprosjekter på tvers av ulike retninger og konstellasjoner. KulturArena trekker inn amfiet disse kveldene, og med lun stemning, småbord og skjenkebevilling, er alt duket for nære og koselige kvelder som skal gjennomføres flere ganger i året.

Del 1:

«Songs from Laurel Canyon» er ett av Geir Fagermoens mange musikalske prosjekter. Sammen med søskenparet David Jordhus-Lier og Christiane Lier Dahl (Bjørgs barn) leter de gjennom gamle vinylplater og børster støvet av det ypperste singer/songwriter-tradisjonen har å by på.

Om du fulgte Laurel Canyon Boulevard opp i høydedragene over Los Angeles tidlig på 1970-tallet, ville du befinne deg i et nabolag fullt av låtskrivere og kunstnersjeler. Her kunne du ha møtt legender som Jim Morrison, Linda Ronstadt, David Crosby, Jackson Browne, James Taylor, The Eagles og mange flere. Og om du ikke traff dem rekende gatelangs, var det mest sannsynlig fordi de satt lett bedøvede i hagen til Mama Cass og hørte Joni Mitchell spille sin siste låt.

Geir, David og Christiane bruker enkle midler – for det meste stemmer og et piano – til å snekre sammen sine versjoner av Laurel Canyon-katalogen. De forteller også litt om låtene, historiene og dette unike nabolaget underveis.

Del 2:

To gitarer, to stemmer. Et tekstunivers som spinner rundt alvor og humor, sorg og glede. Thomas & Elin Band er en duo fra Aurskog-Høland bestående av Thomas Nessheim og Elin Glende. Begge har fartstid som låtskrivere og artister i band som Grenseland, Åkerland, John’s Epic og The Blackbirds.

På lyttelista deres finner du gjerne artister som Lillebjørn Nilsen, Bob Dylan, Gillian Welsh og Dave Rawlings, Sudan Dudan og Watchhouse, og i Thomas & Elin Band forener de egenkomponerte norske låter og viser med finstemte harmonier, levende samspill og varm   dynamikk. 

De har siden debutkonserten i 2023 spilt på både festivaler og holdt intimkonserter og er  i gang med innspillingen av sitt første album.