Julekonsert med Knut Anders Sørum m/band

Om arrangementet

Publikum vil få et møte med noen av de aller vakreste julesangene som er skrevet, både fra Prøysen, salmeboka og nyere tider. I tillegg vil Sørum selvfølgelig gjøre julesanger han selv har vært med å skrive de siste årene, som for eksempel "Uten deg" 2018 og fra albumet "Jul" 2021.

Sørum har med seg et band bestående av Jon Anders Narum på gitar, Jan Tore Øverstad på bass, Trond Augland på trommer og Jacob Lund Paulsen på tangenter. Dette er en gjeng meget dyktige musikere som både er følsomme og groovy på samme tid.

I 2021 gav Knut Anders Sørum ut albumet "Jul" og høstet gode kritikker. Tor Hammerø skriver for Nettavisen at "Jula swinges heldigvis inn igjen" og kvitterer med terningkast seks. Aftenposten skriver i tillegg til "Sjelfull jul" at "Det er fint med ærlig julesang, spesielt en som er såpas fengende".

Om albumet "Jul" (2021)

Albumet "Jul" fra 2021 inneholder i hovedsak nyskrevne julesanger, men også noen klassikere. Sørum gjør sin egen vri på julemusikken, og med sin sjelfulle røst utforsker han høytidstematikken med underfundige tekster i et musikalsk landskap som kan beskrives som småfunky visesoul på totendialekt. Sørum er ikke redd for å berøre vanskelige temaer og er innom både flyktingtematikk, ensomhet og tro, eller mangel på tro, i disse sangene.

Blant de klassiske sangene er en nyinnspilling av Alf Prøysen´s "Julekveldsvise" på plass, sammen med en live i studio-innspilling av "Deilig er jorden" der Sørum både viser en ettertenksom side, men samtidig tar stemmeprakten til nye høyder. Akkompagnert på magisk vis av den fantastiske pianisten og organisten Iver Olav Erstad.