Folk & Røvere, platebad og konsert

Om arrangementet

Folk & Røvere har kommet i adskillige former og fasonger siden Ulf Nygaards musikkollektiv dukket opp på 1990-tallet. Med kosmopolitiske Grünerløkka som plattform og lekegrind ble musikkjournalisten fra Aurskog cafékulturens frontfigur i hovedstaden med alternativ på norsk.

Folk & Røvere dukket opp midt i den elektroniske musikkrevolusjonen som Massive Attack og musikkmiljøet i Bristol i England dro i gang på 90-tallet.

Prosjektet har hele tiden vært ledet av låtskriver, produsent og frontfigur Ulf Nygaard. Vokalist på de første platene – Beate Slettevoll Lech – en av den norske jazzens aller beste stemmer, ble etterfulgt av Anita Valderhaug og etterhvert av Lechs søster, Therese Lech.

Innimellom disse vestlandsstemmene, har det vært litt av en gjeng som har gjestet Folk & Røveres innspillinger. Alt fra NRKs fotballegende Arne Scheie og Inger Lise Rypdal til Maria Solheim, Unni Wilhelmsen og selvsagt Ravi.

Nå er Folk & Røvere – for første gang på bokstavelig talt flere tiår – ute og lufter seg på turné. 20 år etter platinum-hit’en «Utadæsjælåpplevelse», nesten 25 år etter at «Yess, det er sommer» ble kåret til tidenes norske sommerhit.

Konsertene er basert på albumet «Etterpå», som kom i oktober 2022. Soundet er hentet inn i nye versjoner av kjente låter. Det blir nedpå, melankolsk, skeivt jazza, bygget rundt Anita Valderhaugs stemme, Ole Kristian Wettens ståbass og Sjur Miljeteigs trompet – med Nygaards elektroniske bakgrunner og vokal.

Dette er Folk & Røveres aller første konsert i prosjektleder Nygaards hjemkommune, Aurskog-Høland.

Folk & Røvere platebades av journalist Roger Ødegård, det er bare å glede seg!

Fotokreditt: Kjersti Hegna