Konsert med Elin Furubotn

Om arrangementet

Elin Furubotn er en av landets fineste låtskrivere innen vise/jazz/folk- singer/songwriter-tradisjonen. 

Nordmenn har hørt et utall av Elin Furubotn`s sanger gjennom radiokanaler som NRK P1 og P2, og mest kjent er kanskje duetten hun gjorde sammen med Morten Abel og Stavanger Symfoniorkester; Så lett det kan ver» (2014). se video: https://www.youtube.com/watch?v=IunEhvanXyU

Furubotn turnerer mye og regelmessig over hele landet sammen med multimusikeren Torbjørn Økland (fra Vamp). De har hatt en rekke konserter sammen og høstet strålende kritikker.  Sangene til Elin handler ofte om det hverdagslige – om små og store ting med en god dose humor, men også alvor og undring. Det er umulig å ikke følge med under konsertene, der formidlingen står sentralt, med tekster til å kjenne seg igjen i og gode, nynnbare melodier. 

Februar 2020 kom jubileumsalbumet «Blikk» som var hennes åttende album. Albumtittelen angir den røde tråden i tekstene til Elin. Å se innover eller utover, et skråblikk på hverdagen hvor hun synger om små og store ting. Elin ønsker å formidle håp. Fortelle at skrammer er fint. At bekymringer ikke har hjulpet noen, og at det er sunt å leke mer.

Elin har også gitt ut album og turnert i Tyskland, norske tekster til tross, og fått en internasjonal pris i USA (Indie Award) for albumet Heilt Nye Vei (2013).

 

 

Foto: Erlend Michael Sæverud